Justícia pel Juan Andrés

Comunicat en suport de la Campanya Justícia Juan Andrés

Avui hem tornat a recordar en Yassir el Younoussi. De fet mai no l’hem oblidat; hi pensem cada dia quan sortim als carrers del Vendrell, hi pensem sempre que s’apropa el Ramadà i cada any quan arriba el mes juliol, hi pensem en cada un dels casos de repressió i d’impunitat. Però avui hem tornat a recordar-lo perquè era un dia important per a les persones properes i estimades del Juan Andrés Benítez, per a la seva memòria i la seva dignitat.

Avui ens hem topat altre cop amb els murs del sistema, amb un més dels engranatges que el fan funcionar. Agradi o no agradi, en casos tant importants políticament i humanament com el del Juan Andrés, qualsevol omissió, qualsevol intent de portar-lo a una mala entesa neutralitat, significa una nova agressió. La decisió i la postura presa per la ACDDH la sentim, i la sentim com una agressió més a les que ja hi havia. Una agressió al Juan Andrés, al seu entorn, als moviments socials solidaris; hem sentit que ens tornaven a tocar i que si toquen a una ens toquen a totes.

Nosaltres sabem el que significa no poder aconseguir proves crucials com els enregistraments de les càmeres de vigilància de la comissaria dels Mossos. Nosaltres sabem de la impotència de les familiars i del grup de suport davant la connivència judicial davant la impunitat policial. Nosaltres sabem del dolor i la ràbia, i pensem que les veïnes del Raval i les persones que han estat lluitant per a que es faci justícia, deuen sentir ara el mateix dolor.

No pot ser d’una altra manera tenint al davant uns assassins confessos, confessos per conveniència, condemnats a fer un simple curset. No pot ser d’una altra manera davant de la facilitat amb què en un moment han aconseguit gairebé enfonsar tota la lluita.
No pot ser d’una altra manera havent de suportar el somriure d’un advocat que no destaca precisament pel seu passat demòcrata.

No podem sinó fer arribar a totes les que ara ho necessiten una abraçada enorme i solidària, no podem fer res més que compartir el dolor i la ràbia. No podem fer res més que subscriure el manifest del grup de suport Justícia Juan Andrés, que és la veu que hem d’escoltar i a la que hem de donar el màxim suport.

Si toquen a una ens toquen a totes
Justícia pel Juan Andrés Benítez
Justícia pel Yassir El Younoussi
Prou impunitat, prou brutalitat!

GRUP DE SUPORT JUSTÍCIA x YASSIR

El Vendrell (Baix Penedès), 9 de maig del 2016

—-

Deixem l’enllaç del manifest i de les notícies dels fets de les últimes hores:

https://juanandresbenitez.wordpress.com/2016/05/09/convocatoria-justiciajuanandres-avui-a-les-1930h-al-carrer-aurora-prouimpunitat-proubrutalitat/
https://directa.cat/condemnats-pero-al-carrer

img_0266

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s