Comunicat del Grup de Suport Justícia x Yassir sobre l’arxiu del cas

El cas Yassir, arxivat

Us imagineu un lloc on vas pel carrer un dia d’estiu al matí i arbitràriament et detenen, se t’enduen a comissaria i ja no en surts viu mai més? Us imagineu a més que els policies que se t’han emportat, que t’han lligat a una llitera amb set corretges, que t’han posat un casc i que se t’han estat a sobre deixant-te agonitzar durant més de mitja hora ni tan sols van a judici? Doncs bé: aquest lloc es diu Vendrell, aquests policies, per desgràcia, no ho sabem, i el noi no ets tu, ni jo, ni es deia Joan, ni Albert, sinó Yassir.

Fa més d’un any que el Yassir va morir, i ni des de la defensa lletrada ni des del grup de suport, res del que hem fet (perquè la gent conegués els fets, per denunciar-los mitjançant mobilitzacions, xerrades o publicacions) no ha servit.

Com deien els mitjans fa uns dies, la jutgessa que instruïa el cas ha decidit arxivar-lo perquè els mossos han fet bé la seva feina. Haurem d’assumir, doncs, que la feina dels mossos és la brutalitat. D’això se’n diu feina ben feta? És feina ben feta silenciar dades de l’autòpsia i no tenir cap respecte pel Yassir ni per les persones properes?

Aquí fins i tot els mitjans -tergiversant i ometent els fets- i les institucions, que ni tan sols no han donat el condol a la família, han fet bé la seva feina i han deixat clar que els mossos tenen una impunitat total, que la vida d’un noi de barri precaritzat gràcies a les polítiques del consistori, la vida d’un noi marroquí, no val, no és important. La seva mort no genera escàndol, ni alarma. N’hi ha prou de seguir la burda estratègia de pintar-lo com un drogoaddicte.

En aquest punt, la intenció de deixar el cas en l’oblit implica reconèixer una lliçó terrible, inadmissible. Perquè si aquests fets queden impunes, haurem d’admetre que a qualsevol veí o veïna, amic, amiga o familiar li poden fer el que la policia va fer al Yassir el juliol de 2013. Voleu viure en un indret així? Nosaltres no. Seguirem lluitant, seguirem insistint, seguirem repetint que volem justícia per al Yassir!

No a l’arxivament del cas!
Prou racisme, prou impunitat, prou manipulació!
Yassir El Younoussi, ni oblit ni perdó!

Més info sobre el cas (en PDF): LA MORT D’EN YASSIR EL YOUNOUSSI: CRONOLOGIA D’UNA INJUSTÍCIA

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s