TRENCANT EL SILENCI

El 31 de juliol de l’any 2013, Yassir el Younoussi mor a la comissaria dels Mossos d’Esquadra del Vendrell. Va ser la primera mort sota custòdia policial d’aquell any a Catalunya, però no va ser fins al novembre, un mes després de la mort de Juan Andrés durant una actuació al barri barceloní del Raval, que el cas va començar a sortir a la llum pública. Són quasi cent eloqüents dies en què, com si no passés res, havíem seguit amb la nostra vida sense saber que a la comissaria del Baix Penedès havia mort un veí nostre. Cent dies consentint el silenci.
Ara no callem. A poc a poc, i malgrat la indiferència general, anem trencant el silenci i fent que el cas del

Yassir el Younoussi es conegui i reconegui. Fa uns dies es va publicar el darrer informe anual de la Coordinadora per la Prevenció de la Tortura, on es recull, entre d’altres casos, el d’aquell matí d’estiu al Vendrell, una mort que s’emmarca en una política repressiva intensa i acarnissada que ha donat com a macabre resultat 47 defuncions sota custòdia o durant operatius policials a tot l’Estat espanyol.

No podem seguir silenciant aquests fets. És significatiu que costi tant de parlar de la mort d’en Yasir, però encara ho és més el fet que hagi aparegut en l’informe de la CPT perquè, tristament, ens dóna la raó. El dolor serà el mateix i és possible que hi hagi la mateixa poca voluntat política de tractar el seu cas amb sinceritat, dignitat i respecte. Però és un nou punt de partida a tenir present; potser alguna pregunta trobarà resposta, potser no caurà en l’oblit i potser podrem obrir una escletxa en aquest mur de silencis. Les coses es diuen pel seu nom, encara que sigui a poc a poc.

Seguirem parlant-ne i el seguirem recordant.

Yassir el Younoussi, ni oblit ni perdó. Si ens toquen a una, ens toquen a totes!

Grup de suport Justícia x Yassir

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s