INSISTIM: ‬NO ENS DEIXAREM INTIMIDAR!

Com vam fer públic en un comunicat l’abril passat, ‬un company del Grup de Suport Justícia x Yassir, ‬va rebre, ‬en un bar del Vendrell, ‬amenaces i insults per part d’uns agents de ‬Mossos d’Esquadra vestits de paisà. ‬Els agents es van fixar en el nostre company, ‬Mohamed Bentieb, ‬perquè s’havia significat públicament en diferents activitats organitzades des del Grup de Suport i també des del col·lectiu antirepressiu Rereguarda en Moviment per denunciar el cas ‬d’en ‬Yassir i els abusos policials sistemàtics que pateix la comunitat magribina vendrellenca i la política ‬de ‬racisme institucional que es porta a terme a la capital del Baix Penedès. ‬Això explica amb força claredat per què els Mossos van posar el nostre company en el punt de mira ‬,i seguint en aquesta línia, ‬és clar que aquesta situació no és gratuïta i que els insults o les amenaces tenien la intenció evident d’intimidar-lo o de provocar-lo.

A més de condemnar públicament aquests fets, ‬els serveis jurídics de Rereguarda en Moviment i del Grup de Suport ‬vam presentar una denúncia als Jutjats contra els Mossos d’Esquadra per amenaces i injúries, ‬tipificades com a faltes. ‬Això no obstant, com ve essent habitual en assumptes com aquests, qui declararà com a imputat per aquells fets és en Mohammed, a l’espera que el Jutjat d’Instrucció consideri si fa declarar els agents també com a denunciats. La declaració serà el proper dia 28 de maig, en un procediment en què en Mohamed ha estat denunciat per amenaces a un agent de l’autoritat i obstrucció a la justícia. ‬És sorprenent ‬i incomprensible ‬que un membre d’un col·lectiu que exigeix justícia, ‬en aquest cas per la mort d’en Yassir a mans dels Mossos d’Esquadra, ‬sigui denunciat per obstrucció a la justícia, ‬i ‬que ho sigui, ‬precisament, ‬per un cos que és al punt de mira per l’esmentada mort.

Entenem que tot plegat segueix una lògica que pretén reprimir qualsevol persona que, ‬com en Mohamed, ‬estigui disposada a ‬lluitar contra la impunitat i per ‬denunciar els abusos policials. ‬Ens volen tancades a casa, ‬callades, ‬submises i soles, ‬però nosaltres seguirem sortint per trobar-nos, ‬per parlar, ‬per organitzar-nos i per ‬cridar exigint una justícia que ens prenen cada dia.

SI ENS TOQUEN A UN ENS TOQUEN A TOTS!

* Assemblea d’Aturades del Baix Penedès * Ateneu Arbocenc * Ateneu Popular la Sala de Baix * Ateneu Popular la Trinxera – Arran * Candidatura d’Unitat Popular del Vendrell * Grup de Suport Justícia x Yassir * Federació Comarcal CGT Baix Penedès * Confederació General del Treball de Catalunya * Rereguarda en Moviment * La Ruda. Col·lectiu Antipatriarcal del Baix Penedès *

‬El Vendrell (‬Baix Penedès)‬, ‬26 de maig de ‬2014

(Comunicat en PDF)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s