NO ENS DEIXAREM INTIMIDAR

NO ENS DEIXAREM INTIMIDAR

El proppassat dia 31 de juliol en Yassir el Younoussi va morir a la comissaria dels Mossos d’Esquadra del Vendrell, després de ser reduït d’una manera brutal, com estem veien últimament masses vegades. La diferència del cas de Yassir es que va morir sense que ningú que no fos Mosso d’Esquadra ho pogués veure de forma sencera, ni tan sols l’advocat de la defensa, ni la pròpia jutgessa. Encara ara familiars i amics/gues treballen per trobar respostes i per no deixar el cas enterrat en el silenci que l’envolta, que ja dura mesos. Durant aquest temps no només hem trobat desinformació, també hem sentit difamacions, hem vist com descrivien el Yassir com un delinqüent. I tot això sense que es vegi la voluntat d’entrar en el com i per què reals de la seva mort. Moltes de les proves sol·licitades no s’han admès en el procés tot i que podien aclarir les circumstàncies de la seva mort. Tots aquests despropòsits se sumen a la culpabilització que han patit, no només el Yassir, sinó tot el que l’envoltava; així totes les que pateixen injustícies diàries, les conseqüències de les retallades i les desinversions, les que pateixen situacions de tensió constantment, acaben essent considerades culpables. Aquesta estratègia no es pot deslligar del paraigua que ha suposat la sembra prèvia, des de les institucions, del racisme i la segregació. Tot això ha creat un brou de cultiu perillós, que permet que casos com el del Yassir succeeixin entre la indiferència i el bloqueig. Tot això permet que la impunitat sigui la normalitat.

Dit això:

Volem posar en coneixement de l’opinió pública uns fets esdevinguts a finals del passat mes de febrer que considerem que posen de relleu la falsedat de les declaracions del director general de la Policia, Manel Prat, quan assegurava fa unes setmanes que el cos dels Mossos d’Esquadra té un comportament modèlic i gaudeix d’una imatge excel·lent al Baix Penedès.

La majoria de la població difícilment pot compartir aquesta opinió quan s’esdevenen actuacions com la que tot seguit explicarem o quan sovintegen, dia sí i dia també, notícies sobre persones mortes arreu de Catalunya en ser reduïdes per agents d’aquest cos.

El divendres 28 de febrer, al Vendrell, agents de paisà de la policia de la Generalitat van intimidar, amenaçar i insultar en Mohamed Bentied, un dels membres del Grup de Suport Justícia x Yassir. Es tracta d’un company d’origen marroquí que s’ha significat públicament en les diferents activitats que hem realitzat des del Grup de Suport, i també des del col·lectiu antirepressiu Rereguarda en Moviment, per denunciar el cas d’en Yassir i els abusos policials que pateix la comunitat magribina vendrellenca. Això va passar pels volts de les 12:30 de la nit, quan el nostre company es trobava amb un amic en un bar de la carretera de Sant Vicenç, on resulta que també hi havia uns Mossos d’Esquadra de paisà que, aparentment, estaven fora de servei. En sortir aquestes persones del local, una d’elles es va adreçar a en Mohamed i el va increpar amb un comentari racista que van secundar els seus companys amb expressions amenaçadores com ara “hijo de puta”, “moro de mierda”, “ya sabemos quién eres y dónde vives”, “ya te llegará”, etc.

Davant d’uns fets tan greus, des del Grup de Suport Justícia x Yassir volem fer saber a tothom que:

* Condemnem les amenaces, els insults racistes, les vexacions i l’intent d’intimidació que ha patit el nostre company, i els considerem una agressió col·lectiva, una acció política de caràcter repressiu adreçada a totes i tots nosaltres.

* No admetrem cap mena d’intimidació ni d’amenaces per part de ningú, i continuarem treballant públicament i obertament, com hem fet fins ara, perquè la mort d’en Yassir no resti impune i perquè s’acabin d’una vegada per totes els abusos policials que es donen de forma reiterada al Vendrell i a la comarca, els quals afecten de forma especial els nostres veïns i veïnes d’origen magribí.

* Farem públic qualsevol nou intent d’amenaça o d’intimidació, tal com fem amb aquest, i interposarem les accions legals oportunes contra els que en siguin responsables. El 3 d’abril hem interposat una denúncia pels fets que acabem de descriure, per una possible falta d’amenaces contra el nostre company, així com una possible falta d’injúries i vexacions injustes previstes en l’article 620 del Codi Penal.

* Exigim que els responsables polítics del cos dels Mossos d’Esquadra emprenguin de manera immediata mesures cautelars i disciplinàries contra totes i tots els agents de la comissaria del Vendrell imputats per casos d’homicidi i d’agressions durant detencions al carrer o dins d’aquesta comissaria.

* Exigim també que s’emprenguin mesures disciplinàries contra aquelles i aquells agents que abusin de l’autoritat tot amenaçant i intimidant de forma injustificada a persones del Baix Penedès i d’arreu de Catalunya.

* Finalment, exigim a l’Ajuntament del Vendrell i al Consell Comarcal del Baix Penedès que prenguin posició i actuïn d’una vegada per emparar les persones que pateixen aquestes formes de repressió de forma quotidiana, enlloc d’emparar, amb la seva inacció, aquells i aquelles que les exerceixen.

CONTRA ELS ABUSOS POLICIALS, DONEM LA CARA!
SI ENS TOQUEN A UNA ENS TOQUEN A TOTES!

Grup de Suport Justícia x Yassir. El Vendrell (Baix Penedès), abril de 2014.

Anuncis

Un pensament sobre “NO ENS DEIXAREM INTIMIDAR

  1. Retroenllaç: Denuncien a Mossos del Vendrell per amenaces a un amic de Yassir | Xarxa Penedès

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s